Home Genebos Zele

links:
(Om de documenten te downloaden rechter muisklik: doel opslaan als...)

1. Voorwoord

Het Gewestelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan (hierna GRUP) Genebos, maakt deel uit van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA) . De landbouwgrond werd naar zone voor transport en logistiek bestemd. Het GRUP werd definitief vastgesteld door de Vlaamse regering op 11 januari 2008 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 30 januari 2008.

Met volgende link het bestemmingsplan en de toelichtingsnota zelf raadplegen.

2. Bestemmingen

De zone is bestemd voor Transport en Logistiek. De Noordzijde van het Project ligt op de gemeente Tessenderlo en de Zuidzijde op de gemeente Ham.
Volgende activiteiten zijn niet toegelaten:

  • Productie en verwerking van goederen
  • Autonome kantoren
  • Kleinhandel
  • Groothandel
De minimum oppervlakte van een perceel bedraagt 5.000m, voor logistieke gebruikers die kleinere entiteiten zouden wordt voorzien dat aan elkaar geschakelde units mogelijk zijn.

3. Prijs

De verkoopsprijzen gevraagd zoals tabel in bijlage.

4. Huidige situatie

Landexplo verkoopt eerst de ontsloten percelen aan de wegen. Er is reeds n bedrijf opgericht, Distridijle ca 4000m cross dock, op de Bergstraat tegenover de Dansschool. Zij verdelen er kranten en tijdschriften.

Opname:
OppervlakteAantal
Globale opp incluis buffer en wegzate272.290m\
Voor Transport en Logistiek bestemdCa 223.756m\
Opp reeds verkocht 49.000m\
Aantal reeds verkocht\4
Bouwvergunning in aanvraag\3
Opp gereserveerd60.000m\
Aantal gereserveerd\1
Nog beschikbaar Ca 115.000m\

5. Evolutie / Timing

Landexplo beschikt nog maar over 3 ontsloten percelen, en ervan is het hoekperceel waar een bijzondere uitstraling moet komen.

Volgende percelen moeten ontsloten worden dmv een nieuwe toegangsweg. Wij willen de toegangsweg maar ontwerpen en bouwen nadat de invullin gekend is. Voor verdere opdeling van deze percelen sluiten we reserveringsovereenkomsten af met de kopers.

Nadien zullen tegelijkertijd bouwvergunningen ingediend alle indivuduele gebouen worden samen met een bouwvergunning voor de weg.

Tussen juni en oktober 2011 wordt verwacht dat we een inzicht zullen krijgen op de volledige invulling mbt de noorzijde van het gebied.