top of page
  • stanislas.gorremans

Een nieuwe verdeler in het industriepark Zele Wijnveld.

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2021


De Zeelse industriezone Wijnveld ontwikkelt tegen een hoog tempo. Twee jaar na de start van de aanleg zijn meer dan 90 procent van de percelen ingepalmd. “De betaalbare grondprijs lokt de bedrijven naar onze gemeente”, weet schepen van Lokale Economie Sabine Hoogewys (Open Vld).


De ontwikkeling van het Wijnveld betekent in meerdere opzichten een positieve zaak voor Zele. “We hebben nog geen zicht op een precieze opbrengst voor de gemeentelijke ‘schatkist’, maar die loopt zeker op tot in de miljoenen euro’s”, zegt de schepen. Ook op de tewerkstelling heeft het Wijnveld een gunstige impact. “We hanteren bewust geen vastgelegde criterium op vlak van aantal personeelsleden, maar het wordt wel meegenomen in het waardeoordeel van de screening die elk bedrijf ondergaat. Een strikt cijfer kan een averechts effect hebben. Als je een minimum aantal personeelsleden hanteert, maken bedrijven die in de toekomst willen uitbreiden en op dat ogenblik aanwervingen willen doen geen kans om zich hier te vestigen. Ook innovatieve firma’s hebben een streepje voor.”

Toch komt niet eender welk bedrijf er zo maar in. “We willen bijvoorbeeld vermijden dat er zich logistieke bedrijven nestelen in het Wijnveld omdat deze minder interessant zijn op vlak van tewerkstelling”, geeft Hoogewys aan. Bron: HLN.be Yannick De Spiegeleir

Comentários


bottom of page