top of page
  • stanislas.gorremans

Plaats voor 250 jobs op nieuw bedrijventerrein

25/06/2014 om 03:00 door PAUL VAN MOLL https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140624_01153666


De Looise en Hamse burgemeesters én gedeputeerde Marc Vandeput planten de geluksboom. FOTO: PBVM


HAM / TESSENDERLO -

Op de grens tussen Ham en Tessenderlo in Genebos werd gisteren de start gegeven voor de exploitatie van een nieuw bedrijventerrein dat 250 nieuwe jobs moet opleveren: ENA Genebos.


De Looise burgemeester Fons Verwimp (SP.A), zijn Hamse collega Dirk De Vis (CD&V) en gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Limburg Marc Vandeput (CD&V) gaven de eerste spadesteek en plantten symbolisch een ‘geluksboom’ aan op de rotonde van het terrein, gelegen vlak naast de E313. De aanplanting betekent meteen het einde van de infrastructuurwerken op het terrein, dat nu volledig klaar is om in gebruik genomen te worden.

Het nieuwe bedrijventerrein ENA Genebos moet op termijn 250 extra jobs opleveren. Onder meer het Koreaanse Hyundai Heavy Industries gaat er een distributiecentrum bouwen. En de bedrijven Gevers en Agropak zijn de eerste investeerders. Het 38 hectaren grote terrein past in de ontwikkeling van het Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA). Binnen enkele weken moeten de echte werken starten.

De ontwikkeling van het bedrijventerrein stond al ingeschreven in de ‘Limburgovereenkomst’ tussen de Vlaamse regering en het provinciebestuur. In september 2012 ondertekenden de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) en de gemeentebesturen van Ham en Tessenderlo een samenwerkingsovereenkomst met privé-investeerders Cordeel en Landexplo Genebos bvba voor de ontwikkeling van het terrein. Die laatste was voor 50 procent eigenaar van de terreinen. Samen met Cordeel engageerde Landexplo zich om het projectplan, zoals het was uitgewerkt door de publieke partners, te realiseren. Sinds de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst werd een zeventigtal percelen, vooral weilanden, verworven en werden de nodige infrastructuurwerken uitgevoerd.


Tien loten

Gedeputeerde Marc Vandeput is een tevreden man: ‘De ontwikkeling van het gebied past binnen de aanbevelingen van het SALK-plan voor de verdere economische ontwikkeling van onze provincie. Het bedrijventerrein richt zich specifiek op bedrijven uit de sector transport, distributie en logistiek. Die sector heeft heel wat groeikansen in Limburg, zeker door de goede ontsluiting via het Albertkanaal en de E313. Verder kunnen kmo’s hun activiteiten lokaal verankeren en uitbreiden.’

In totaal zijn er op het 38 hectaren grote terrein tien loten ­beschikbaar, met een grootte die varieert tussen 30 aren en 9 hectaren.

Комментарии


bottom of page